Solaredge rendszer többet tud...

Egyik- másik napelemes rendszer ugyan alkalmas a napenergia hasznosítására, azonban sok rendszer nem tudja kiküszöbölni a kiárnyékolásból adódó veszteségeket amely akár több panel vagy sor (sztring) termelését jelentősen lerontja. A kiárnyékolás nem csak az ismert tereptárgyak által következhet be pl. kémény, magasabb fa az udvaron vagy szomszédban, lengő vezetékek stb. hanem a szél által felhordott levelek, hó maradék, szennyeződés.

solaredge napelemes rendszer

Amikor egy napelemen kiárnyékolás keletkezik, azzal sajnos a termelés jelentősen csökken és a többi panel egy része fogyasztó oldalra billen a termelés helyett. A solaredge rendszerei ezt ügyesen kiküszöbölik.

A solaredge optimalizáló

A solaredge rendszer telepítésénél kerülnek beépítésre és minden napelem panel alatt rögzítünk egy optimalizálót és csatlakoztatjuk a sztringhez. Segítségével biztonságosabb lesz az elkészített rendszer, hiszen nem fog sok száz volt feszültség a sztringek vezetékein esni, mindösszesen napelemenként csak 1 volt, amit a monitoringban is láthatunk. Ezzel a hibakeresés mérések is egyszerűbbek és gyorsabbak.

optimalizáló

Biztonság

Mint az előzőekben volt szó a sztringfeszültség biztonságos szinten tartásáról, ugyanakkor tűzvédelmi és érintésvédelmi szempontból is előnyösebb rendszer a többi napelemes rendszerhez viszonyítva,

Napelem panel hibakeresés

Hagyományos rendszerek napelem moduláris hibáit applikációval nem lehet hőkamera vagy panlenkénti mérések nélkül megtalálni. A solaredge rendszere az optimalizálóknak köszönhetően jól detektálhatóak az esetleges moduláris hibák ileltve vak foltok megtalálása is könnyebb.

hőkamerás hibakeresés

A képen jól láthatóak azok a foltok, amelyek rontják a termelési hatékonyságot.