Inverterek

Az oszcillátor (más néven rezgéskeltő) egy olyan villamos áramkör, amely egyenáramú energiát felhasználva stabil, periodikus elektromágneses rezgésthoz létre és tart fenn. Az oszcillátor által keltett elektromágneses rezgés vezetékben váltakozó áramként, szabad térben elektromágneses hullámként jelentkezik. Oszcillátort tartalmaz például a kvarcóra, a zsebszámológép, rádió, számítógép. Azoknak a nagy teljesítményű oszcillátoroknak, amelyek egyenfeszültségből áramellátási céllal váltakozó feszültséget hoznak létre, speciális nevük van: inverter.

Az alábbi invertereket ajánljuk napelemes rendszereinkhez.

Fronius Inverterek

A nagy rendszerfeszültségnek, a széles tartományú bemenő feszültségnek, valamint a korlátozás nélküli kül- és beltéri használatnak köszönhetően a berendezés méretezése biztosítja a maximális rugalmasságot. A WLAN-on vagy Etherneten keresztül lehetséges internetre való csatlakozás, valamint más gyártók komponenseinek egyszerű integrálása az egyik legkommunikatívabb inverterré teszi a Fronius Symo-t a piacon. A “light” verzió nem tartalmazza a WLAN és Webszerver egységet!

 

A solaredge inverterek jellemzően alacsony feszültégű rendszer kiépítést tesznek lehetővé nagy termelési hatékonyság mellett. Optimalizáló egységekkel napelemenként fogadja a megtermelt egyen feszültségeket és alacsonyan tartják a rendszerben folyó áramok nagyságát. Biztonságos 1 V feszültségen tesztelhető a panelek működése és ezáltal egyszerűbbé válik az esetleges meghibásodások detektálása. Rugalmas és modulárisan bővíthető, akár elektromos autó töltésére is alkalmas. Kimagasló minőség és elérhető áron kínáljuk.